Sacharidy - spása nebo zkáza?


Milujeme je, ale zároveň se jich hrozíme. Jsou všude - ovoce, musli, cereálie, pečivo, přílohy, sladkosti, mléčné výrobky... Těžko se jim ve svém jídelníčku vyhneme a když se je pokusíme úplně vyřadit, tělo nám to kolikrát vrátí i s úroky. Hodně lidí má ze sacharidů obavy a neví, jaké množství je vlastně to optimální. Upřímně, to nevím ani já, pořád hledám tu "svou" hodnotu. A o tom to je, každý jsem originál a každý potřebujeme najít to, co nám bude vyhovovat. A stejně tak se naše nároky mění s věkem, pohybovou aktivitou, aktuální životní situací... I tak bych se ale chtěla dnes těmto malým potvůrkám s názvem sacharidy věnovat. Ne nebojte, nebudu do vás hustit teorie o polysacharidech, monosacharidech, laktóze, glukóze... Jenom pár (dobře, možná víc než pár :D ) poznatků, faktů, úvah či doporučení, slibuji :) 

Číst dále...